DaimlerChrysler, al cincilea mare producator mondial de autoturisme, anunta ca va renunta la 6000 de salariati din pozitii de management in urmatorii trei ani, ceea ce va reprezenta o economisire de 1,5 miliarde de euro anual, informeaza BBCNews.

Un oficial al companiei a declarat ca disponibilizarile se vor produce cu precadere in depatamente precum cel de contabilitate, audit ori de planificare strategica.

Aceasta este cea de a doua decizie de reducere de personal a producatorului de autourisme dupa programul de reducere cu 8500 a numarului de angajati din Germania.

“Aceasta initiativa este conforma obiectivului nostru de a contura o structura a companiei profesionista care va duce DaimlerChrysle spre adevaratul sau potential,” a declarat Dieter Zetsche (foto), presedintele grupului.

Oficialii DaimlerChrysler au raportat recent o crestere de 3,8% a vanzarilor, ceea ce reprezinta depasirea pragului de patru milioane de vehicule vandute, cele mai profitabile divizii fiind Chrysler si Mercedes.