Cel mai mare lant de reustaurante din lume, McDonald's , a inregistrat in 2005 cele mai mari vanzari din istoria companiei, informeaza Reuters. Acestea au depasit pentru prima oara pragul de 20 de miliarde (16,6 miliarde euro), fapt care s-a reflectat si intr-o crestere a profitului de 52,9 % in trimestrul patru al anului 2005.

Cea mai importanta crestere a venitului net a fost inregistrata in SUA, veniturile din vanzari in Europa crescand doar cu 2,8 procente. McDonald's a revitalizat vanzarile printr-o schimbare de strategie. Compania nu a marit numarul de restaurante ci si-a concentrat atentia asupra celor deja existente, introducand noi specialitati in meniuri si extinzand orele de functionare.

Planuri de viitor

Una din tintele McDonald's in anul acesta este sa isi extinda reteaua de restaurante. Compania a anuntat investitii de 1,4 miliarde de euro in constructia a peste 800 de restaurante dar si in reamenajarea celor deja existente. Oficialii companiei nu au spus in ce zone vor fi deschise noile restaurante, dar analistii se asteapta ca acestea sa fie deschise in tari precum China si Rusia unde piata este in dezvoltare.