Banca de investitii a UBS a pierdut miliarde de franci in timpul crizei financiare si a supravietuit prin interventia bancii centrale elvetiene.
La Londra, New York sau Singapore banca ar dispune de propriul capital si ar fi supravegheata de autoritatile locale, noteaza WSJ, citat de Mediafax.

Reprezentantii UBS nu au putut fi contactati de Reuters pentru comentarii.

UBS a cerut luna trecuta amanarea cu un an a aplicarii noilor reglementari de capital din Elvetia, pentru a permite clarificarea mediului legislativ international. In acelasi timp, grupul bancar a incercat sa impace autoritatile promitand ca va pastra baza operatiunilor in Elvetia.

Citeste si:

Presedintele UBS Kaspar Villiger a declarat in adunarea anuala a actionarilor ca UBS nu ameninta sa se relocalizeze in alta tara si ca este constienta de avantajele de a avea sediul central in Elvetia, insa a dorit sa sublinieze riscurile legate de inasprirea legislatiei pentu banci.

Guvernul elvetian a decis in aprilie sa impuna UBS si Credit Suisse noi standarde de capital, mult mai dure decat cele in vigoare pana acum, considerand ca beneficiile aduse economiei sunt mai importante decat costurile care aveau sa fie suportate de banci.

Directorul general al UBS, Oswald Gruebel, a declarat ca reglementarile dure din Elvetia ar putea forta UBS sa se mute in alta tara.