Potrivit publicatiei, "o buna parte" dintre cumparatorii obligatiunilor portugheze ar putea fi China si alti investitori asiatici, potrivit Mediafax.

Directorul general al Fondului European, Klaus Regling, a declarat ca interesul asiaticilor semnaleaza ca investitorii au incredere in euro, noteaza FT.

Moneda euro a crescut joi cu 0,5% fata de dolar, la 1,4162 dolari pe unitate, evolutie determinata si de informatiile privind interesul Chinei pentru obligatiunile de bailout ale Portugaliei.

Comisia Europeana a anuntat joi ca investitorii din Asia si Orientul Mijlociu au cumparat 23% din obligatiunile cu maturitatea la cinci ani, in valoare totala de 4,75 miliarde euro, emise miercuri pentru a finanta pachetul de bailout al Portugaliei, transmite Bloomberg.

Citeste si:

Investitorii din Asia au cumparat 16% din obligatiuni, cu un cupon de 2,75%. Bancile centrale si alte institutii financiare au cumparat 36% din titluri, iar cererea a fost de 10 miliarde euro.

CE a vandut si marti obligatiuni, pentru a permite Mecanismului European de Stabilizare Financiara sa finalizeze tranzactiile anuntate pentru trimestrul al doilea. In urma celor doua plasaemnte, UE va plati saptamana viitoare Portugaliei si Irlandei transe din pachetele de bailout, potrivit Comisiei.

Citeste si:

Interesul Chinei pentru obligatiunile UE duce bursele europene in sus