Euro a atins un nou minim record fata de francul elvetian, de 1,2235 franci pe unitate, in urma afirmatiei lui Juncker, potrivit Mediafax.

Remarcile lui Juncker coincid cu accentuarea presiunilor asupra Greciei pentru accelerarea reformelor si vanzarilor de active, in schimbul ajutorului financiar din partea tarilor din zona euro si a Fondului Monetar International.

"FMI poate acorda fonduri doar daca exista garantii de refinantare pentru 12 luni", a afirmat Juncker intr-o conferinta la Luxemburg.

El a adaugat ca nu crede ca Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI vor conchide ca aceasta conditie a fost indeplinita.
"Nu cred ca troica va ajunge la aceasta concluzie", a spus el.

In cazul in care FMI nu va contribui la transa de imprumut, vor fi presiuni asupra statelor europene sa faca acest lucru, a aratat Juncker.

Citeste si:

"Daca transa de la FMI nu va fi operationala pe 29 iunie, asteptarile vor fi ca europenii sa sa intervina si sa acopere partea de finantare care revine Fondului", a spus seful Eurogroup.

El a avertizat insa ca acest lucru ar putea sa nu functioneze, intrucat anumite parlamente, precum cele din Germania, Finlanda si Olanda, nu sunt pregatite sa faca acest lucru.

Reprezentanti ai UE, BCE si FMI analizeaza finantele Greciei inainte de a decide furnizarea unei noi transe de 12 miliarde de euro din programul de sprijin de 110 miliarde de euro.

Grecia are nevoie de aceste fonduri pentru a acoperi un necesar imediat de finantare de 13,4 miliarde de euro.