Coca-Cola Hellenic, cea mai mare companie listata pe bursa de la Atena, cu activitati si in Romania, si-ar putea muta sediul din Grecia din cauza planurilor guvernului de a introduce o taxa pe bauturi racoritoare, potrivit presei elene.
Noua taxa nu a fost anuntata formal de executivul de la Atena, noteaza cotidianul Kathimerini, dar surse guvernamentale sustin ca este probabil ca aceasta sa fie inclusa in noua serie de masuri de austeritate care ar putea fi anuntate in urmatoarele zile, conform Mediafax.

Coca-Cola Hellenic este al doilea mare imbuteliator de bauturi Coca-Cola din lume.

Compania face lobby pentru a convinge oficiali guvernamentali sa nu aprobe taxa, potrivit relatarilor din presa, citate de Kathimerini, argumentand ca masura va conduce la reducerea cererii si vanzarilor, dar si a investitiilor si locurilor de munca.

Contactat de cotidianul elen, un oficial al Coca-Cola Hellenic nu a vrut sa comenteze, adaugand ca imbuteliatorul isi mentine comentariile anterioare privind angajamentul fata de Grecia.

Coca-Cola Hellenic este evaluata la 6,2 miliarde de euro, potrivit cotatiei de pe bursa, si opereaza in 28 de tari.

Compania detine in Romania patru fabrici, la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei, dupa ce a inchis in 2008 unitatea de productie de la Oradea, pentru eficientizarea activitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri