DT detine 30% din actiunile OTE si controlul asupra managementului operatorului telecom, in timp ce statul are 20% din actiuni. Guvernul de la Atena controleaza direct 16% din OTE, iar restul de 4% prin intermediul fondului de asigurari sociale IKA. DT a platit pentru detinerea de 30% la OTE 3,9 miliarde de euro, in urma mai multor tranzactii.

Angajatii OTE au organizat demonstratii la Atena pentru a protesta in privinta deciziei de vanzare a inca 10% din actiuni catre DT, blocand drumuri si pichetand sediul grupului elen, relateaza Mediafax.

Guvernul a anuntat, joi, ca a transmis o scrisoare DT pentru lansarea procedurii de achizitie a participatiei de 10% la OTE, in conformitate cu optiunea de cumparare detinuta de grupul german. DT are si prima optiune in privinta pachetului de 10% care ar ramane in posesia statului.

Potrivit portalului elen Capital, DT vizeaza intrega participatie a statului de 16%, iar o echipa formata din membri ai conducerii grupului german ar putea reveni la Atena in scurt timp pentru a discuta termenii si conditiile acestui pachet. Este nesigur daca fondul IKA isi va mentine participatia de 4% la OTE. Reprezentantii DT au mers in secret, la inceputul saptamanii, la Atena, pentru a discuta cu guvernul si conducerea OTE.

Citeste si:

DT nu se opune unei cresteri a participatiei peste 40%, noteaza Capital citand analuisti apropiati negocierilor, insa operatorul telecom german "nu face favoruri".

Conditiile impuse de DT sunt dure si includ renuntarea la prevederile care garanteaza locurile de munca, reduceri salariale si refinantarea unui imprumut.

OTE controleaza in Romania Romtelecom si detine subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote si a lantului de magazine Germanos.