Candidatura ministrului francez de Finante, Christine Lagarde, la conducerea Fondului Monetar International (FMI) este "complet acceptabila" si "foarte serioasa", a declarat premierul rus Vladimir Putin, citat de Reuters.
"Candidatura ministrului francez este, binenteles, complet acceptabila. Aceasta problema trebuie decisa intr-un alt loc si la un alt nivel, insa candidatura franceza este foarte serioasa", a afirmat Putin, potrivit Mediafax.

Comentariile premierului reprezinta cel mai solid indiciu de pana acum ca Rusia ar accepta candidatura lui Lagarde, in pofida ingrijorarii marilor economii emergente privind monopolul Europei asupra functiei de director general al FMI. Potrivit unui "gentelmen's agreement" intre SUA si statele europene, conducerea FMI revine Europei, in timp ce Banca Mondiala este condusa de un american.

Rusia si alte tari din Comunitatea Statelor Independente l-au sustinut pe seful bancii centrale a Kazahstanului, Grigori Marchenko, ca inlocuitor al lui Dominique Strauss-Kahn la FMI, insa acesta nu a reusit sa obtina suficienta sustinere.

Dominique Strauss-Kahn a demisionat saptamana trecuta de la conducerea Fondului, dupa ce a fost arestat la New York sub acuzatii de tentativa de viol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri