Candidatura ministrului francez de Finante, Christine Lagarde, la conducerea Fondului Monetar International (FMI) este "complet acceptabila" si "foarte serioasa", a declarat premierul rus Vladimir Putin, citat de Reuters.

"Candidatura ministrului francez este, binenteles, complet acceptabila. Aceasta problema trebuie decisa intr-un alt loc si la un alt nivel, insa candidatura franceza este foarte serioasa", a afirmat Putin, potrivit Mediafax.

Comentariile premierului reprezinta cel mai solid indiciu de pana acum ca Rusia ar accepta candidatura lui Lagarde, in pofida ingrijorarii marilor economii emergente privind monopolul Europei asupra functiei de director general al FMI. Potrivit unui "gentelmen's agreement" intre SUA si statele europene, conducerea FMI revine Europei, in timp ce Banca Mondiala este condusa de un american.

Rusia si alte tari din Comunitatea Statelor Independente l-au sustinut pe seful bancii centrale a Kazahstanului, Grigori Marchenko, ca inlocuitor al lui Dominique Strauss-Kahn la FMI, insa acesta nu a reusit sa obtina suficienta sustinere.

Dominique Strauss-Kahn a demisionat saptamana trecuta de la conducerea Fondului, dupa ce a fost arestat la New York sub acuzatii de tentativa de viol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Zi decisiva pentru Grecia? Tsipras: Acordul poate fi incheiat astazi