Putin se pregateste de alegeri: 285 MLD. $, alocati pentru drumuri

Rusia va cheltui in urmatorii zece ani 285 de miliarde de dolari pentru dublarea ritmului de constructie a drumurilor, a declarat premierul Vladimir Putin, abordand astfel una dintre cele mai sensibile probleme pentru alegatorii rusi, transmite Reuters.

Putin ar putea participa la alegerile prezidentiale din 2012 si vrea sa atraga sprijinul automobilistilor, anunta Mediafax.

Sondajele de opinie arata ca rusii sunt tot mai preocupati de calitatea drumurilor, in conditiile in care numarul masinilor s-a dublat in ultimii zece ani, la 40 de milioane de unitati, si este estimat sa ajunga la 60 de milioane pana in 2020.

Potrivit Bancii Mondiale, infrastructura rutiera este principala frana a dezvoltarii economice in Rusia, doar o treime din soselele federale indeplinind standardele de calitate.

"Starea drumurilor este o problema reala, care constrange activitatile de afaceri, investitiile si dezvoltarea teritoriilor rusesti", a spus Putin, la o intalnire cu autoritatile locale din orasul Tver, situat la circa 220 de kilometri de Moscova.

Premierul a adaugat ca resursele financiare ale tarii permit dublarea volumului activitatilor de constructie de drumuri in urmatorii zece ani.

Datele Bancii Mondiale arata ca cheltuielile pentru infrastructura rutiera au scazut la 1,5% din PIB in 2009, de la 2,8% din PIB in 2000, fata de nivelul de 3,5% din PIB in China.

Rusia a majorat in acest an cheltuielile pentru constructia de drumuri cu 40%, la 25 de miliarde de dolari, iar anul trecut a finalizat o autostrada care leaga Rusia europeana de Orientul Indepartat.

In 2011, Rusia a stabilit un buget pentru constructia de drumuri la nivel federal si regional, care va inregistra direct venituri provenite din surse precum accizele aplicate carburantilor si taxele de inmatriculare a vehiculelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri