China a devenit a patra economie a lumii

China a inregistrat anul trecut o crestere economica de 9,9 procente, ceea ce reprezinta al treilea an consecutiv in care economia acestei tari a sporit cu o rata de aproximativ 10%, infomeaza publicatia International Herald Tribune.

Astfel, conform statisticilor date publicitatii la Beijing care au scos in evidenta o productie economica de 2,26 trilioane de dolari, economia Chinei se plaseaza pe pozitia a patra din lume in urma Statelor Unite, Japoniei si Gemaniei si devansand tari precum Franta, Marea Britanie sau Italia.

Nivelul exporturilor a generat in ultimul sfert de secol o crestere medie a economiei de 9,6 procente. Anul trecut, exporturile chineze au crescut cu 28,4 % , atingand 631,6 miliarde de euro, in timp ce importurile s-au redus cu 17,6 procente , fiind evaluate la 547 miliarde de euro.

In urma cu o saptamana, Comisia Nationala a Dezvoltarii si Reformei din China a dat publicitatii care preconizeaza ca exporturile chineze vor creste, in 2006, cu 15 procente, iar importurile cu 18 %, in conditiile unui ritm de crestere economica de 9,8 %.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri