Ce salariu va avea guvernatorul Bancii Italiei la sefia BCE

Salariul lui Mario Draghi, in prezent guvernator al Bancii Italiei, se va injumatati dupa ce acesta il va inlocui, in noiembrie, pe Jean-Claude Trichet in functia de presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), potrivit Mediafax.

Salariul lui Draghi a fost anul trecut de 758.000 euro (peste un milion de dolari), de peste doua ori mai mare decat cel al lui Trichet. Salariul guvernatorului Bancii Italiei a fost facut public pentru prima data de institutie.

In comparatie, Trichet a avut un salariu de baza de 368.000 de euro anul trecut, potrivit site-ului BCE, in timp ce seful Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a castigat 200.000 de dolari.

La 17 mai, ministrii de Finante din zona euro l-au nominalizat pe Draghi pentru a deveni urmatorul sef al BCE, dupa ce mandatul, de opt ani, a lui Trichet se va incheia la sfarsitul lunii octombrie.

Draghi este, in prezent, singurul candidat la conducerea BCE, iar liderii Uniunii Europene urmeaza sa ratifice candidatura acestuia la un summit programat pentru 23 iunie.

Pe langa salariile de baza, Trichet si membrii board-ului BCE primesc alocatii pentru diverse cheltuieli.

Succesorul lui Draghi in postul de guvernator al Bancii Italiei va avea un salariu mai mic, dupa ce institutia a adoptat o reducere de 10% a remuneratiilor incepand cu acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri