Moody's a redus ratingul Greciei cu trei trepte, de la "B1" la "Caa1", un nivel "extrem de speculativ", din cauza temerilor privind restructurarea datoriilor, si a atribuit perspectiva negativa, avertizand ca ar putea urma noi retrogradari, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Ratingul atribuit de Moody's Greciei s-a adancit astfel cu sapte trepte in categoria "junk" a datoriilor cu caracter speculativ, agentia acuzand riscul tot mai mare ca guvernul sa nu reuseasca saasi stabilizeze situatia financiara fara o restructurare a datoriei de stat.

"Principalul motiv care a determinat reducerea ratingului este opinia Moody's ca sansele sunt tot mai mari ca Grecia sa nu reuseasca sa-si stabilizeze situatia datoriei in termenul stabilit de planurile anterioare de consolidare fiscala", se arata intr-un comunicat al agentiei.

Moody's noteaza si ca exista o probabilitate tot mai ridicata ca institutiile financiare internationale, UE si FMI, principalii creditori ai Greciei incepand de anul trecut, sa ceara la un moment dat participarea creditorilor privati intr-o restructurare a datoriilor tarii ca preconditie pentru continuarea sprijinului financiar.

Ratingul acordat de Moody's Greciei a cazut astfel cu trei trepte sub calificativul "B-plus" atribuit de Fitch, respectiv cu doua trepte sub "B"-ul atribuit de Standard & Poor's.

Ministerul elen al Finantelor critica decizia Moody's, afirmand ca agentia nu a luat in calcul eforturile guvernului de a readuce situatia financiara a tarii pe linia de plutire.

Retrogradarea anuntata miercuri seara "este influentata de zvonuri intense in media si trece cu vederea angajamentele guvernului elen de a atinge obiectivele fiscale pentru 2011 si de a accelera privatizarile", se arata intr-un comunicat al ministerului Finantelor de la Atena.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri