Oficialii Uniunii Europene (UE), Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Centrale Europene (BCE) au incheiat vineri vizita in Grecia si au evaluat "pozitiv" finantele statului elen, a anuntat Ministerul de Finante, citat de agentia Reuters, preluata de Mediafax.

Inspectorii celor trei institutii au evaluat progresele de pana acum si programul bugetar al statului pe termen mediu.

Detaliile programului bugetar vor fi discutate in zilele urmatoare si vor fi supuse aprobarii guvernului, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante de la Atena.

"Discutiile dintre guvernul elen si reprezentantii UE, FMI si BCE s-au incheiat cu un rezultat pozitiv", se arata in comunicat.

Potrivit Reuters, guvernul de la Atena va impune noi masuri de austeritate, mai dure decat cele de pana acum, si va accelera privatizarile in schimbul unui nou pachet de finantare de urgenta, pentru care oficialii zonei euro si-au dat, la Viena, acordul de principiu.

Premierul George Papandreou va prezenta vineri, 3 iunie, intr-o intalnire cu presedintele Eurogroup Jean-Claude Juncker, un program fiscal pe termen scurt. Juncker este reprezentantul ministrilor Finantelor din statele zonei euro, care vor suporta alaturi de FMI noul pachet de finantare pentru Grecia.

Oficialii europeni reunuti la Viena si-au dat acordul de principiu pentru un nou program pe trei ani pentru Grecia, care se va derula pana la jumatatea anului 2014, a declarat joi seara o sursa apropiata discutiilor.

Noul acord va inlocui practic pachetul de bailout de 110 miliarde euro convenit anul trecut de UE si FMI cu Grecia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vacanta de vara pe litoralul romanesc, din ce in ce mai scumpa