Merkel se va afla la Washington de luni pana miercuri, iar cei doi lideri vor analiza ce rol trebuie sa aiba in viitor statele emergente in FMI, a spus sursa.

"Este scris in piatra ca un american trebuie sa fie intotdeauna la conducerea Bancii Mondiale, iar un european in fruntea FMI?", a continuat sursa, pentru a preciza tema discutiilor.

Germania sustine puternic candidatura ministrului francez de Finante Christine Lagarde la postul de director general al FMI, dupa ce Dominique Strauss-Kahn a fost nevoit sa demisioneze in urma acuzatiei de agresiune sexuala asupra unei cameriste, in SUA.

Statele Unite nu si-au exprimat inca o pozitie oficiala, dar secretarul de stat Hillary Clinton a salutat in nume personal candidatura lui Lagarde.

Citeste si:

Agustin Carstens, presedintele bancii centrale din Mexic, se prezinta drept un candidat al tarilor emergente si in dezvoltare la conducerea FMI.

De la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, conducerea FMI revine unui european, iar presedintia Bancii Mondiale unui american.

Carstens a subliniat scaderea credibilitatii unei candidaturi europene, in conditiile in care unele state din zona euro au mari dificultati financiare.