DSK va pleda nevinovat: Astazi va lua cuvantul pentru prima data dupa arestarea sa

Dominique Strauss-Kahn intentioneaza sa pledeze nevinovat, astazi, la acuzatiile de agresiune sexuala care i se atribuie, in cursul unei audieri la instanta penala din New York, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Audierea urmeaza sa inceapa la ora 9.30 (16.30, ora Romaniei), iar fostul director FMI urmeaza sa ia cuvantul scurt timp pentru prima data dupa arestarea sa pe 14 mai.

Strauss-Kahn este consemnat la domiciliu din 20 mai, dupa ce a depus o cautiune de un milion de dolari si a oferit garantii de cinci milioane de dolari.

Fostul director FMI a respins cu cea mai mare fermitate acuzatiile de tentativa de viol si agresiune sexuala impotriva unei cameriste a Hotelului Sofitel din Manhattan.

Avocatii sai, Benjamin Brafman si William Taylor, au anuntat ca Strauss-Kahn va pleda nevinovat in cursul audierii de luni.

Dupa citirea celor sapte capete de acuzare - referitoare la tentativa de viol, agresiune sexuala si sechestrare -, judecatorul Michael Obus il va intreba pe Strauss-Kahn daca pledeaza vinovat sau nevinovat. Daca ar pleda vinovat, ceea ce este foarte improbabil, nu va mai avea loc niciun proces, iar fostul director FMI va negocia cu judecatorul pedeapsa.

Insa daca Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat va avea loc un proces in urmatoarele luni. Presupusa victima, camerista in varsta de 32 de ani, va fi principalul martor al acuzarii.

"Nu vreau sa intru in detalii deocamdata, dar nu cred ca domnul Strauss-Kahn este vinovat de faptele care ii sunt reprosate", a declarat avocatul sau, Benjamin Brafman.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Iubita lui Donald Trump Jr., testată pozitiv pentru noul coronavirus
Setari Cookie-uri