Un al doilea oficial a negat posibilitatea organizarii unui referendum pentru planul de austeritate si a reluat asigurarile guvernului ca nu va incerca sa organizeze alegeri anticipate in pofida protestelor zilnice impotriva reducerilor de cheltuieli, noteaza Mediafax.

Executivul intentioneaza, de asemenea, sa reduca taxa pentru companii si TVA din 2012, a spus primul oficial citat, indicand astfel acceptarea unei concesii cerute de opozitie pentru sprijinirea programului de austeritate.

Totusi, aceste masuri nu vor face parte din planul economic pe termen mediu, a spus el, dupa o sedinta de guvern maraton, care a inceput luni si s-a incheiat marti.

"Parlamentul va vota asupra planului pe termen mediu pana la sfarsitul lunii iunie. Va fi votat pe ansamblu", a declarat oficialul.

Citeste si:

Unii membri ai partidului de guvernamant PASOK au cerut ca fiecare parte a planului, care prevede masuri noi de austeritate in valoare de 6,4 miliarde de euro si vanzari de active pentru acest an, sa fie votata separat.

Votarea intregului plan impiedica respingerea unora dintre masurile propuse, noteaza Reuters.
UE a cerut tuturor partidelor din Grecia sa ajunga la un consens asupra planului pe termen mediu, care se intinde si dupa alegerile programate in 2013.

Atena a convenit, vineri, asupra unui nou ajutor financiar, care sa inlocuiasca pachetul de imprumuturi in valoare de 110 miliarde de euro convenit anul trecut.

Sursa imagine: sxc.hu