Presedintele american Barack Obama a avertizat ca producerea "unei spirale necontrolate" si a unui default in zona euro ar avea un efect dezastruos asupra economiei mondiale, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

"Trebuie sa ne asiguram ca pentru rezolvarea problemei sunt puse in practica cele mai bune idei", a afirmat Obama, intr-o conferinta de presa comuna cu cancelarul german Angela Merkel, la Casa Alba.

Oficialul german a spus la randul sau ca tarile din zona euro au interesul comun ca problemele unuia dintre statele membre sa nu zdruncine stabilitatea regiunii care foloseste moneda unica.

"Daca o tara are probleme si pune astfel in pericol intreaga zona euro, este in interesul fiecarui stat sa se asigure ca regiunea nu este afectata in ansamblul ei", a aratat Merkel.

Ea a adaugat ca statele membre vor actiona astfel incat sustenabilitatea masurilor sa fie garantata.

Cei doi lideri au avut o discutie ampla referitoare la criza datoriilor, iar Obama a spus ca Germania va avea un rol esential in rezolvarea situatiei.

Surse din zona euro au declarat ca se contureaza o propunere pentru un al doilea program de asistenta financiara pentru Grecia, de 80 miliarde euro-100 de miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015