FMI: Incetinirea cresterii economice a SUA este probabil temporara

Cresterea economica a SUA se va accelera probabil in trimestrele urmatoare ca urmare a avansului exporturilor si veniturilor disponibile pentru cheltuieli ale populatiei, a declarat directorul general interimar al Fondului Monetar International (FMI), John Lipsky, citat de Reuters.

Avand in vedere asteptarile pentru imbunatatirea cresterii economice in perioada urmatoare, Fed nu trebuie sa ia in calcul noi masuri de stimulare a economiei, a adaugat Lipsky, potrivit Mediafax.

Incetinirea avansului economic din SUA si alte economii avansate este probabil temporar si este cauzat de preturile mari la energie, considera seful FMI.

Exista, insa riscul somajului ridicat, din cauza ritmului lent de recuperare, si ar fi adecvat ca economiile dezvoltate sa mentina politici monetare de incurajare a cresterii.

"Ne asteptam ca actuala politica monetara a SUA sa fie in concordanta cu o revenire la crestere moderata", a afirmat oficialul, ca raspuns la intrebarea daca Fed trebuie sa recurga la noi masuri neconventionale pentru a sustine economia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri