Citigroup a anuntat ca aproximativ 1% din clientii sai posesori de carduri au fost afectati. Potrivit Financial Times, problema a fost descoperita in mai, in timpul unor verificari de rutina.

Au fost accesate numele clientilor, numarul de cont si informatiile de contact, inclusiv adrese de email.

Totusi, alte informatii precum datele de nastere, numere de asigurare sociala, datele expirarii cardurilor si codurile de securitate ale acestora nu au fost compromise, potrivit Citigroup.

"Contactam clienti ale caror informatii au fost afectate. Citi a implementat proceduri complexe pentru a impiedica o repetare a unui eveniment de acest fel", a afirmat purtatorul de cuvant Sean Kevelighan, intr-un email.
Citigroup se alatura astfel unei liste de companii care au fost in ultima perioada victime ale atacurilor cibernetice.

Citeste si:

Compania de stocare de date EMC s-a oferit sa inlocuiasca milioane de chei electronice, dupa ce hackerii au folosit date sustrase de la divizia de securitate RSA pentru a intra in reteaua producatorului american de arme Lockheed Martin.

Gigantul electronic Sony a raportat mai multe atacuri, inclusiv unul in care hackerii au accesat informatiile a 77 de milioane de clienti PlayStation Network si conturi Qriocity.

Google a anuntat, de asemenea, un atac major asupra conturilor sale de Gmail, fiind vizati mai ales oficiali guvernamentali americani. Google a aratat ca originea acestor atacuri este in China.