Bancile elene joaca un rol important in Romania si Bulgaria, unde controleaza, prin subsidiarele lor, 17%, respectiv 30% din activele bancare.

Autoritatile din ambele tari au aratat ca bancile sunt capitalizate adecvat si pot absorbi orice potentiale socuri. Stepic este de acord si, mai mult, crede ca nu vor exista astfel de probleme, informeaza Mediafax.

"In primul rand, nu anticipam default-ul Greciei. Cred ca beneficiile sprijinirii tarii pana va trece de aceasta criza sunt mai mari decat ce s-ar putea castiga printr-un default. In privinta operatiunilor noastre, putem digera cu usurinta - ma refer la Raiffeisen si alte banci - afacerile derulate acum de bancile grecesti daca acestea ar iesi de pe pietele respective, dar nu vad acest scenariu. Cred ca bancile elene vor continua sa lucreze in regiune", a aratat Stepic intr-un interviu acordat televiziunii Reuters Insider.

Citeste si:

Raiffeisen a anuntat anterior ca revenirea economica din Europa Centrala si de Est va creste profiturile si va contribui la reducerea creditelor neperformante care au afectat semnificativ rezultatele financiare ale bancilor in perioada crizei.

"Am estimat un varf pentru creditele neperformante pentru trimestrul al treilea din acest an. Situatia s-a stabilizat deja in cateva tari", a afirmat Stepic.

Cel mai mare risc din regiune ramane, in opinia sefului Raiffeisen, posibilitatea ca increderea investitorilor sa fie deteriorata de criza datoriilor de stat din zona euro.