Vineri este ultima zi in care pot fi inaintate nominalizari pentru functia lasata vacanta luna trecuta de Dominique Strauss-Kahn.

Revista citeaza "o sursa inalta, bine plasata" din Pretoria, care afirma ca Manuel a obtinut sprijinul presedintelui sud-african Jacob Zuma, iar candidatura sa urmeaza sa fie anuntata oficial in cursul zilei de vineri.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Zuma a declarat pentru Reuters ca nu urmeaza vreun anunt iminent, iar informatia "este doar un zvon".
Trevor Manuel a declarat la randul sau intr-o conferinta de presa ca nu si-a anuntat candidatura la sefia FMI, iar toata atentia lui se indreapta catre problemele Africii de Sud.

"Astazi este termenul limita. Nu mi-am aruncat palaria in ring pana in acest moment", a afirmat el la postul de radio SAFM.

Citeste si:

Ministrul francez al Finantelor Chrstine Lagarde este candidatul favorit la ocuparea postului de director general al FMI, iar principalul rival in cursa este Agustin Carstens, guvernatorul bancii centrale a Mexicului.

Manuel a fost laudat in plan international pentru modul in care a gestionat economia Africii de Sud timp de peste zece ani.

Guvernatorul bancii centrale a Kazahstanului, Grigori Marchenko, al carui nume a fost inaintat in luna mai de Rusia si un grup de state foste sovietice drept posibil candidat la sefia FMI, a declarat vineri ca instalarea lui Lagarde ca director general al institutiei este "o treaba sigura".