Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a imbunatatit prognoza de crestere a PIB-ului tarii din acest an cu 0,6 puncte procentuale, la 3,1%, afirmand ca economia a intrat pe un trend ascendent de lunga durata, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Pentru 2012, Bundesbank anticipeaza un avans de 1,8%, peste ritmul de 1,5% prognozat in decembrie.

Studiile arata ca expansiunea economica "ar putea chiar depasi estimarile din acest scenariu de baza", potrivit bancii centrale.

Economia germana a inregistrat anul trecut o crestere de 3,6%, cea mai rapida de dupa reunificarea de acum 20 de ani, sustinuta de exporturile care au alimentat angajarile si cheltuielile de consum.

Performantele economiei germane ar putea exercita presiuni asupra Bancii Centrale Europene de a continua cresterea dobanzii de politica monetara, in pofida inrautatirii crizei datoriilor in tarile periferice din zona euro.

In urma informatiilor, euro a recuperat din deprecierea fata de dolar, fiind tranzactionat in scadere cu 0,1%, la 1,4489 dolari pe unitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri