Pretul petrolului a scazut, vineri, dupa ce Arabia Saudita a decis sa mareasca livrarile catre rafinarii, din iulie, ceea ce a atenuat temerile legate de oferta, provocate de rezultatul neconcludent al reuniunii OPEC din aceasta saptamana, transmite Reuters, citat de Mediafax.
La ora 14:00 GMT, petrolul Brent cu livrare in iulie era cotat in scadere cu 2,65 dolari, la 99,28 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane, cu livrare in iulie, a coborat cu 1,18 dolari, la 118,39 dolari pe baril, dupa ce in timpul tranzactiilor urcase la un maxim de 120,07 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins dupa 5 mai.

Arabia Saudita va majora productia si va oferi mai mult petrol rafinariilor, din iulie, au declarat surse apropiate negocierilor.

Acesta este primul indiciu ca regatul saudit ia masuri unilaterale pentru majorarea livrarilor.

Informatia a atenuat ingrijorarea ca oferta ar putea sa fie insuficienta, dupa ce tarile membre ale OPEC nu au reusit sa decida cresterea productiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri