Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a pledat din nou, la o conferinta la Londra, in favoarea reformelor in guvernanta zonei euro, precum introducerea de sanctiuni mai stricte in cazul derapajelor bugetare, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Criza a scos in evidenta slabiciunile din structura guvernantei economice a uniunii economice si monetare, care trebuie rezolvate urgent", a spus Trichet.

El a aratat ca actuala guvernanta a zonei euro nu a fost aplicata corect si, lucru mai important, nu dispune de suficiente elemente de constrangere.

Trichet a subliniat ca BCE sustine, printre altele, "un regim de sanctiuni mai rapid si automatizat" pentru tarile care nu isi respecta angajamentele bugetare.

"Ultimele luni au aratat in mod special importanta de a rezolva rapid dezechilibrele interne si externe", a adaugat seful BCE.

El a pledat totodata pentru necesitatea de a impune sanctiuni financiare "intr-un stadiu precoce", fara aprecieri discretionare, pentru a imbunatati disciplina in randul statelor membre.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce ar putea declansa prabusirea financiara a Europei