Austria trebuie sa ia noi masuri de reducere a deficitului bugetar si a datoriei publice, recomanda Fondul Monetar International (FMI) intr-un raport preluat de Reuters, scrie Mediafax.

"Nivelurile deficitului si datoriei guvernamentale, care s-au deteriorat in ultimii cativa ani, trebuie sa revina intr-o zona mai sigura. Pentru asta sunt necesare mai multe masuri fiscale, iar obiectivele pot fi atinse prin consolidarea eficacitatii guvernului si prin stimularea cresterii pe termen lung", se arata in evaluarea anuala a economiei austriece publicata marti de FMI.

Austria a avut un deficit bugetar de 4,6% din PIB anul trecut, iar datoria publica era de 72,3% din PIB la finele lui 2010.

Guvernul a estimat pentru acest an un deficit bugetar de 3,9% din PIB, care ar urma sa fie redus treptat pana la 2% din PIB in 2015.

FMI noteaza ca sectorul financiar austriac nu trebuie sa "se complaca" datorita perspectivelor mai "roz".

"Sectorul financiar se remediaza dupa socurile severe din 2008-2009, dar aceasta revenire nu scade relevanta lectiilor invatate in urma crizei", arata institutia financiara internationala.

Bancile austriece, precum Erste, Raiffeisen, Bank of Austria (UniCredit) sau Volksbank, sunt jucatori importanti pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Directorarea FMI: Riscam o noua mare criza economica