Presedintele american Barack Obama a avertizat ca un esec al negocierilor din Congres referitoare la majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite, care au atins limita maxima legala, ar putea pune in pericol redresarea economica si sa declanseze o noua criza financiara, informeaza Mediafax.

"Am putea asista la o revenire a crizei financiare, daca ne jucam prea aproape de linie", a afirmat Obama la postul de televiziune NBC.

El a spus insa ca are incredere in republicanii care afirma ca vor sa evite o astfel de situatie si se asteapta la un acord prin care limita de indatorare sa fie majorata semnificativ.

"Vom munci intens luna viitoare si ma astept sa ajungem la un acord. Este ceea ce vor americanii", a spus presedintele.

Datoria publica americana a atins plafonul maxim in luna mai, iar guvernul nu poate sa depaseasca limita de 14.294 miliarde de dolari.

Trezoreria SUA a cerut Congresului inca din ianuarie sa majoreze plafonul, iar din luna mai a luat o serie de masuri exceptionale, pentru a putea sa emita in continuare obligatiuni fara sa creasca datoriile nete ale statului.

Daca blocajul nu va fi rezolvat pana la 2 august, Statele Unite vor intra in incapacitate de plata a anumitor obligatiuni care ajung la maturitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa 4 luni in SUA, Greta Thunberg revine pentru un protest in Suedia
Setari Cookie-uri