Moody's a plasat cele mai mari trei banci franceze, BNP Paribas, Societe Generale si Credit Agricole, in evaluare pentru o posibila reducere a ratingului de credit, din cauza expunerii acestora pe datoriile de stat ale Greciei, transmite Reuters.
"Deciziile de astazi (miercuri - n.r.) reflecta temerile Moody's legate de expunerile acestor banci pe economia elena, prin detineri directe de obligatiuni guvernamentale, prin credite catre sectorul privat din Grecia sau prin subsidiare care opereaza in aceasta tara, factor cheie pentru CASA (Credit Agricole) si SocGen (Societe Generale) din cauza bancilor locale detinute aici", se arata intr-o notificare a agentiei de evaluare financiara, informeaza Mediafax.

Anuntul Moody's a contribuit la deprecierea monedei euro in sedinta de tranzactionare de miercuri, moneda aflandu-se deja sub presiune dupa ce Financial Times a scris ca un plan de re-esalonare a datoriilor Greciei, inspirat de propunerile Germaniei, ar putea forta guvernele zonei euro sa acorde finantare suplimentara de pana la 20 miliarde euro.

Standard & Poor's a taiat luni ratingul Greciei la "CCC", cel mai slab rating de tara din lume, la numai patru trepte de default.

Moody's noteaza ca factorii pozitivi care sprijina bancile franceze sunt situatiile financiare solide ale acestora, amploarea operatiunilor si diversitatea surselor de profit.

Evaluarile efectuate in cazul Credit Agricole si BNP Paribas nu vor conduce, cel mai probabil, la retrogradari mai severe de o treapta, in timp ce ratingul SocGen ar putea fi redus cu pana la doua nivele, noteaza agentia.

Societe Generale este prezenta si pe piata romaneasca, unde controleaza grupul BRD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri