Grecia este paralizata: Greva de 24 de ore la Atena

Sindicatele din Grecia au declansat astazi o greva de 24 de ore. Grecii protesteaza impotriva masurilor de austeritate si se opun privatizarilor anuntate de guvernanti.

Incidente violente au izbucnit la Atena, iar mii de persoane au inconjurat sediul Parlamentului, potrivit Wall Street Journal.

Trupele Politiei din Atena au fost mobilizate de urgenta petru a preveni blocarea Parlamentului de catre 20 .000 de protestatari, potrivit Forbes.com.

In cadrul dezbaterii organizate de guvernul grec se discuta noile masuri de austeritate necesare pentru facilitarea viitoarelor impumuturi.
O mare parte din centrul Atenei nu mai este accesibila autovehiculelor si pietonilor din cauza actiunilor Politiei care interzic accesul populatiei in apropierea institutiei.

Aproximativ 5.000 de politisti au folosit autobuze si bariere pentru a baricada cladirea Parlamentului.

Protestatarii au incercat sa forteze una dintre intrari, trecand peste bariere si aruncand pietre si sticle in directia fortelor de ordine care au fost nevoite sa foloseasca spray-uri paralizante pentru a controla situatia.

Numarul celor care participa la protest a crescut semnificativ in timpul diminetii, majoritatea fiind membri ai sindicatelor ce se indreptau catre piata centrala.

Greva a dus la inchiderea institutiilor de invatamant, a oficiilor guvernamentale din toata tara, in timp ce spitalele lucreaza cu minimum de personal, iar mijloacele de transport public au fost blocate.

Traficul aerian si-a reluat ritmul normal al activitatii dupa ce controlorii de trafic au renuntat la greva.

Ultimele proteste s-au soldat cu moartea a trei functionari ai unei banci intr-o demonstratie ce a avut loc in luna mai.

Purtatorul de cuvant al Politiei, Athanassios Kokalakis, a declarat ca 10 persoane au fost retinute pana in acest moment.

Guvernul de la Atena trebuie sa aprobe noi masuri de austeritate pentru a putea obtine acceptul pentru imprumutul de 110 miliarde euro de la FMI.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri