Portugalia urmeaza sa treaca prin "doi ani teribili" de recesiune profunda si somaj record, inainte de a reveni pe crestere economica, a declarat premierul desemnat Pedro Passos Coleho, care va fi investit saptamana viitoare si trebuie sa implementeze masurile convenite cu UE si FMI, scrie Mediafax.
Coelho, liderul social-democratilor, va creste numeroase taxe, va reduce puternic cheltuielile si va implementa reforme structurale considerate mult intarziate.

Portugalia a incheiat recent un acord cu UE si FMI prin care se angajeaza sa-si reduca deficitul bugetar si datoria publica si sa efectueze reforme importante, petnru a obtine finantare externa de 78 miliarde euro.

"Nu exista alternativa", a declarat Passos Coelho intr-un interviu acordat Financial Times, preluat de Reuters.

Neimplementarea programului convenit cu institutiile financiare internationale ar impiedica Portugalia sa revina la imprumuturi de pe pietele financiare in 2013, asa cum este programat in acord, tara intrand in acest caz intr-o criza similara cu cea a Greciei, a afirmat premierul desemnat.

"Vom fi complet transparenti si rigurosi. Nu va exista vreo agenda ascunsa", a arata el.

Grecia a incheiat in luna mai a anului trecut un acord cu UE si FMI pentru finantare externa de urgenta de 110 miliarde euro, dar guvernul nu a reusit sa atinga obiectivele din program si are acum nevoie de un nou pachet de bailout.

Ratingul Greciei a fost redus de Standard & Poor's la CCC, cel mai slab calfiicativ de credit acordat unei tari, iar liderii zonei euro incearca, pana acum fara succes, sa ajnuga la un consens privind cea mai buna cale de actiune pentru salvarea statului elen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri