Initial, acordul ar fi trebuit sa fie convenit pana la sfarsitul lui iunie.

Ministrii europeni de Finante se vor reuni duminica si luni la Luxemburg pentru a discuta despre continutul si conditiile noului program pentru Grecia, inclusiv despre participarea investitorilor privati.

Obiectivul este ca deciziile sa fie luate la viitoarea reuniune a Eurogroup din 11 iulie, a declarat comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn.

De fapt, planul nu va putea fi definitivat in detaliu decat la inceputul lunii septembrie, a afirmat diplomatul european.

Citeste si:

Intre timp, ministrii urmeaza sa aprobe furnizarea, la inceputul lui iulie, a urmatoarei transe din imprumutul de 110 miliarde de euro convenit anul trecut de Grecia cu UE si FMI.

In acelasi context va fi discutat un program succesor pentru Grecia si natura implicarii sectorului privat, iar o decizie ar putea fi luata la intalnirea de pe 11 iulie", a spus Rehn.

O abordare in doua etape va permite Greciei sa evite intrarea in incapacitate de plata si va facilita un acord pentru strategia pe termen mediu, a adaugat el.