Premierul grec, Georges Papandreou (foto dreapta), l-a numit pe Evangelos Venizelos in postul de ministru al Finantelor, in locul lui Georges Papaconstantinou, care devine ministru al Mediului, anunta AFP, citat de Mediafax.

Venizelos, in varsta de 54 de ani, care a fost de asemenea numit vicepresedinte alaturi de actualul vicepresedinte Theodoros Pangalos, va trebui sa se ocupe de rezolvarea crizei financiare si sociale din Grecia si sa negocieze cu creditorii tarii. El era pana in prezent ministru al Apararii.

Plecarea lui Papaconstantinou din postul sau era asteptata. Desi apreciat in strainatate, el era criticat de oficiali ai partidului socialist aflat la putere, pentru ca le-a impus austeritatea grecilor, pentru a obtine un ajutor financiar de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.
Noul ministru al Afacerilor Externe este Stravos Lambrinidis, in varsta de 49 de ani, care a fost seful grupului parlamentar socialist grec in Parlamentul European si un apropiat al lui Papandreou.

Un alt apropiat al lui Papandreou, Panos Beglitis, pana in prezent secretar de stat la Ministerul Apararii, devine ministru al Apararii.

Confruntat cu presiunile contradictorii ale creditorilor tarii si ale cetatenilor, precum si cu refuzul principalului partid de opozitie de dreapta de a forma un Guvern de uniune nationala, premierul a anuntat miercuri seara ca va proceda la o remaniere ministeriala si ca va cere apoi increderea Parlamentului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Autostrazile Targu Neamt-Iasi si Comarnic-Brasov, reluate de la zero