Premierul grec, Georges Papandreou (foto dreapta), l-a numit pe Evangelos Venizelos in postul de ministru al Finantelor, in locul lui Georges Papaconstantinou, care devine ministru al Mediului, anunta AFP, citat de Mediafax.
Venizelos, in varsta de 54 de ani, care a fost de asemenea numit vicepresedinte alaturi de actualul vicepresedinte Theodoros Pangalos, va trebui sa se ocupe de rezolvarea crizei financiare si sociale din Grecia si sa negocieze cu creditorii tarii. El era pana in prezent ministru al Apararii.

Plecarea lui Papaconstantinou din postul sau era asteptata. Desi apreciat in strainatate, el era criticat de oficiali ai partidului socialist aflat la putere, pentru ca le-a impus austeritatea grecilor, pentru a obtine un ajutor financiar de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.
Noul ministru al Afacerilor Externe este Stravos Lambrinidis, in varsta de 49 de ani, care a fost seful grupului parlamentar socialist grec in Parlamentul European si un apropiat al lui Papandreou.

Un alt apropiat al lui Papandreou, Panos Beglitis, pana in prezent secretar de stat la Ministerul Apararii, devine ministru al Apararii.

Confruntat cu presiunile contradictorii ale creditorilor tarii si ale cetatenilor, precum si cu refuzul principalului partid de opozitie de dreapta de a forma un Guvern de uniune nationala, premierul a anuntat miercuri seara ca va proceda la o remaniere ministeriala si ca va cere apoi increderea Parlamentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri