Zeci de companii mari din Franta si Germania cer guvernelor europene sa faca tot posibilul pentru protejarea euro, potrivit unui proiect de document citat de Reuters, informeaza Mediafax.
Conform documentului, liderii de afaceri sustin politica cancelarului german Angela Merkel, in aceasta privinta.

"Revenirea la stabilitate financiara va costa multe miliarde, dar Uniunea Europeana si moneda unica merita efortul", potrivit companiilor semnatare, intre care se afla si Deutsche Telekom.

Companiile fac un apel la politicieni pentru a contribui cu tot ce este posibil pentru a crea o moneda unica stabila si competitiva, se arata in document.

Liderii germani si francezi au anuntat vineri ca au convenit asupra unui nou pachet de bailout pentru Grecia, care va include participarea sectorului privat in baza asa-numitei Initiative de la Viena.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca aceasta abordare, bazata pe angajamentul asumat in 2009 la Viena de grupurile financiare europene de a-si mentine expunerea pe Europa Centrala si de Est la apogeul crizei financiare, reprezinta o "buna fundatie" pentru un acord de urgenta pentru Grecia.

Potrivit publicatiei Handelsblatt, declaratia liderilor de afaceri a fost semnata de sefii a circa 70 de companii, in urma unor consultari cu cabinetul lui Merkel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri