Conform documentului, liderii de afaceri sustin politica cancelarului german Angela Merkel, in aceasta privinta.

"Revenirea la stabilitate financiara va costa multe miliarde, dar Uniunea Europeana si moneda unica merita efortul", potrivit companiilor semnatare, intre care se afla si Deutsche Telekom.

Companiile fac un apel la politicieni pentru a contribui cu tot ce este posibil pentru a crea o moneda unica stabila si competitiva, se arata in document.

Citeste si:

Liderii germani si francezi au anuntat vineri ca au convenit asupra unui nou pachet de bailout pentru Grecia, care va include participarea sectorului privat in baza asa-numitei Initiative de la Viena.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca aceasta abordare, bazata pe angajamentul asumat in 2009 la Viena de grupurile financiare europene de a-si mentine expunerea pe Europa Centrala si de Est la apogeul crizei financiare, reprezinta o "buna fundatie" pentru un acord de urgenta pentru Grecia.

Potrivit publicatiei Handelsblatt, declaratia liderilor de afaceri a fost semnata de sefii a circa 70 de companii, in urma unor consultari cu cabinetul lui Merkel.