Pretul petrolului se indreapta, la sfarsitul acestei saptamani, spre cel mai mare declin saptamanal din ultimele sase saptamani, din cauza perspectivelor economice nefavorabile si a riscurilor implicate de criza datoriilor suverane din Europa, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Cel mai mare declin a fost inregistrat de petrolul destinat pietei americane, care si-a majorat decalajul fata de cotatia petrolului Brent cu peste un dolar, la 19,5 dolari pe baril.

La ora 16:19 GMT, pretul petrolului Brent, cu livrare in august, era tranzactionat in scadere cu 96 de centi, la 113,06 dolari pe baril, dupa ce in timpul sedintei a atins un minim de 111,05 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane, cu livrare in iulie, a scazut cu 1,88 dolari, la 93,07 dolari pe baril, iar in timpul tranzactiilor a coborat la 92,12 dolari pe baril.

Pretul petrolului american a scazut cu aproape 6% in ultima saptamana, la cel mai redus nivel atins dupa februarie, cand a izbucnit razboiul din Libia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Pompeo: Soleimani pregatea o "actiune de anvergura". Am salvat vieti