AstraZeneca, aproape de vanzarea unei firme pentru circa 1,8 mld. dolari

Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca este aproape de un acord privind vanzarea firmei de implanturi dentare Astra Tech catre compania americana Dentsply International, pentru circa 1,8 miliarde de dolari, a declarat o sursa apropiata situatiei pentru Reuters.

Oferta Dentsply a fost mai buna decat cele ale rivalilor, iar o tranzactie ar putea fi anuntata saptamana aceasta, scrie Mediafax.

Astra Tech, cu venituri de 535 milioane de dolari anul trecut, este al treilea mare producator de implanturi dentare din lume, dupa companiile Straumann si Nobel Biocare. Astra Tech are si o divizie separata care se concentreaza pe domeniile urologie si chirurgie.

Directorul general al AstraZeneca, David Brennan, a declarat pentru Reuters, la finalul saptamanii trecute, ca incercarile de a vinde AstraTech continua, dar nu a oferit un calendar precis.

Procedurile de vanzare, derulate de grupul financiar JPMorgan, au atras un interes larg din partea companiilor din domeniul medical si a fondurilor de investitii.

Reprezentantii AstraZeneca si Dentsply nu au fost disponibili pentru comentarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri