FMI: Spania trebuie sa intensifice eforturile de reformare a economiei

Spania trebuie sa intensifice eforturile de reformare a economiei, in conditiile in care criza datoriilor suverane din Europa pune in pericol ritmul de dezvoltare, se arata in raportul anual de tara al Fondului Monetar International (FMI), transmite Reuters.

Reformarea economiei este incompleta, iar riscurile sunt considerabile, potrivit FMI, care avertizeaza ca ritmul reformelor trebuie mentinut, pentru a sustine redresarea si reducerea ratei somajului, care se afla la un nivel inacceptabil de ridicat, de 21%, scrie Mediafax.

Guvernul socialist spaniol aplica cele mai mari reduceri de cheltuieli din ultimele trei decenii, majoreaza varsta de pensionare si reduce costurile concedierilor.

Premierul Jose Luis Rodrigues Zapatero a modificat, pe 10 iunie, regulile referitoare la negocierea salariilor, in incercarea de a tempera cresterea costului imprumuturilor, determinata de temerile privind intrarea in incapacitate de plata a Greciei.

"Conditiile financiare se pot inrautati in continuare, reflectand ingrijorarea legata de riscurile suverane din zona euro. Acest fapt poate exercita presiuni asupra costurilor de finantare ale statului si bancilor", potrivit raportului.

FMI cere guvernului, care a aprobat doua revizuiri ale legislatiei muncii in ultimul an, sa faca schimbari mai profunde in vederea reducerii somajului, cel mai ridicat din Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri