"Dupa toate probabilitatile, compania Aeroflot va fi inclusa", a afirmat Kudrin la o conferinta pentru investitori organizata de banca Renaissance Capital, transmite Reuters.

Presedintele Dmitri Medvedev vrea sa accelereze ritmul privatizarilor pentru a reduce dominatia statului in economie si a cerut guvernului ca pana la 1 august sa extinda programul de vanzari de active, potrivit Mediafax.

"In urmatorii trei-cinci ani, trebuie sa vindem participatiile de control la toate companiile majore", a spus Kudrin.

El a aratat ca este vorba de companii din sectoarele financar, petrolier, comunicatii si din transporturi, incepand cu Sovcomflot si Aeroflot.

Citeste si:

In acest an, Rusia a listat 10% din actiunile bancii de stat VTB, pentru care a obtinut trei miliarde de dolari, si intentioneaza sa vanda o participatie de 7,6% la Sberbank, pentru circa sase miliarde de dolari.

Compania de stat Sovcomflot, care opereaza o flota mare de nave comerciale, este vizata pentru vanzarea a 25% din actiuni, in acest an.
Statul rus detine 51,17% din Aeroflot, iar banca centrala alte 11,8% din titluri.

Kudrin tinteste obtinerea a 30 de miliarde de dolari din privatizari, in urmatorii trei ani, suma care ar putea creste cu 25%-50%, daca Rusia va extinde programul.

Arkadi Dvorkovici, consilier economic al lui Medvedev, a declarat ca marimea participatiilor unor companii mari care vor fi scoase la vanzare ar putea fi majorata. Intre aceste companii, Dvorkovici a mentionat grupul petrolier Rosneft si banca VTB. Monopoluri precum Gazprom si Transneft vor ramane insa cum controlul statului, a precizat el.