JP Morgan si-a pastrat primul loc in topul bancilor de investitii in prima jumatate a lui 2011, conform datelor preliminare transmise de Dealogic si preluate de Wall Street Journal.
JP Morgan, a doua banca din Statele Unite dupa valoarea activelor, a strans venituri de 3,33 miliarde dolari din consultanta pentru tranzactii, corporate finance si piete de capital. Rezultatele au fost cu 39% mai mari fata de prima jumatate a lui 2010, aducand bancii JP Morgan o cota de piata de 8,7%, potrivit Dealogic.

JP Morgan a fost implicata in cele trei sectoare care produc cele mai mari venituri din investitii: financiar, energetic si resurse naturale si industriale.

Bank of America este pe locul al doilea, cu o cota de piata de 8% si venituri de 3,06 miliarde dolari, in crestere cu 33% fata de primul semestru din 2010.

Cea mai mare crestere a cifrei de afaceri in top 10 i-a revenit bancii Wells Fargo, care a inregistrat o crestere de 54% pana la 809 milioane dolari, pe locul 10 in sectorul bancar, in urcare cu doua pozitii fata de anul trecut. Cresterea a fost datorata extinderii operatiunilor prin achizitia bancii Wachovia.

Per total, bancile de investitii au inregistrat cresteri ale activitatii pe segmentul de fuziuni si achizitii si piete de capital, conform Dealogic.
Piata globala de M&A a insumat 1.510 miliarde dolari in primele sase luni, cu 225 mai mult decat S1 2010.

Tranzactiile care au vizat companii din Statele Unite au depasit numarul celor din prima jumatate a lui 2008, inainte de criza financiara.
Totodata, deal-urile ce au implicat companii din pietele emergente a s-au diminuat cu 9% fata de 2010.

Goldman Sachs a ramas pe locul intai al consultantilor din piata de M&A, cu 181 de tranzactii si venituri de 834 milioane dolari. JP Morgan este cotata pe locul doi, dupa pozitia a patra ocupata de anul trecut.

In privinta pietei de capital, comisioanele pentru consultanta privind tranzactiile cu actiuni si ofertele publice initiale au marit veniturile cu 21 de procente raportat la primul semestru din 2010.

Volumul ofertele publice initiale la nivel global a fost cu 3% mai mare, fapt ce nu arata o revenire semnificativa a pietei.

Dintre numarul total de tranzactii 147 au fost retrase sau amanate, 89 fiind retrase in T2.

Din nou, JP Morgan si-a adjudecat prima pozitie datorita veniturilor obtinute, desi Goldman Sachs a inregistrat mai multe deal-uri, ocupand o cota de piata de 10%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri