Ciocnirile violente dintre mai multe sute de tineri greci si politie au continuat pana tarziu noaptea trecuta.
Sindicatele, care au declansat ieri o greva generala de doua zile, au amenintat ca vor impiedica accesul in Parlament, dar nu s-au inregistrat probleme la inceputul dezbaterilor, potrivit Mediafax.

Politia elena a recurs la gaze lacrimogene impotriva grupurilor de manifestanti care au aruncat pietre si alte proiectile in directia scutierilor aflati in fata sediului Parlamentului.

La greva generala participa angajati din sectorul public si privat.

Urmareste live evolutia protestelor.


LIVE STREAMING: Γενική Απεργία ενάντια στο... de News247

Totusi, vestile bune vin de la Atena: probabilitatea ca Parlamentul Greciei sa aprobe miercuri noul plan de austeritate a crescut, dupa ce unul dintre cei trei parlamentari socialisti dizidenti a anuntat ca il va vota din datorie nationala, dar sansele ca legile necesare aplicarii masurilor de reforma sa fie adoptate joi sunt incerte.

In aceste conditii, numerosi analisti si investitori se asteapta ca Grecia sa intre in default (incapacitate de plata), pe termen mediu, relateaza Reuters.

Cresterea sanselor unui vot pozitiv in Parlament si progresele inregistrate in discutiile dintre banci si guvernele din zona euro pentru rostogolirea datoriilor guvernamentale elene au dus la aprecierea euro si a actiunilor, la nivel mondial.

"S-a muncit foarte mult in spatele scenei, pentru a asigura trecerea propunerilor, iar optimismul se reflecta in cotatiile actiunilor", a declarat Graham Bishop, analist la RBS in Londra.

Lupte de strada inainte de adoptarea programului de austeritate

Reprezentantii Parlamentului din Grecia sunt pregatiti sa voteze un nou program de masuri de austeritate in timp ce demonstrantii continua protestul dupa o noapte de confruntari violente cu politia, relateaza The Telegraph.

Greva generala organizata de sindicate a degenerat in lupte de strada intre protestatari si ofiterii de politie, cei din urma folosind gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea, potrivit CNN.

Locuitorii au dat foc la bucati de mobilier, au spart geamurile vitrinelor si au folosit marmura din pavajul strazilor pentru a le arunca in fortele de ordine.

In timpul altercatiilor de marti au fost raniti 21 de politisti si 46 de demonstranti, iar 14 persoane au fost arestate.

Sute de ofiteri sunt pregatiti in fata Parlamentului pentru inca o zi de proteste violente.

Noile masuri de austeritate trebuie sa fie aprobate pentru ca Grecia sa primeasca urmatoarea transa de 12 miliarde de euro din imprumutul de 110 miliarde necesari petru intrarea tarii in incapacitate de plata, fapt ce ar zgudui sectorul bancar european si economia mondiala.

Christine Lagarde, noul sef al FMI, a facut apel la partidele din opozitia greaca care trebuie sa de-a la o parte diferendele politice si sa ajunga la un consens in privinta reformelor.

Greva de 48 ore a blocat retele de transport rutier, naval si aerian.

Grecia este pusa in fata unei moment critic, a declarat Olli Rehn, comisarul Uniunii Europene.

“Viitorul acestei tari si stabilitatea financiara a Europei sunt in joc. Am incredere ca liderii greci sunt perfect constienti ca responsabilitatea cade pe umerii lor pentru a evita falimentul”, a mai spus acesta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri