"Ne-am dori, daca exista oportunitati de extindere, sa realizam achizitii in regiune", a declarat Jacques de Vaucleroy, responsabil pentru operatiunile din centrul si estul Europei.
In acest sens, AXA, al doilea asigurator din Europa in functie de operatiuni, tinteste majorarea veniturilor curente din afacerile desfasurate in regiunea Europei centrale si est, pana la 100 de milioane de euro (145 milioane dolari) in urmatorii ani, scrie Bloomberg.

Potrivit sursei citate, profitul cumulat de anul trecut din operatiuni curente in tarile din regiune, precum Republica Ceha, Polonia si Ucraina, a fost de 1 milion de euro. "Ar fi o problema daca ne vom situa inca in aceeasi pozitie peste cinci ani de acum", a comentat Jacques de Vaucleroy rezultatele AXA, fara a da un termen pentru tinta pentru planurile companiei.

Axa si-a aratat, de asemenea, interesul si pentru achizitii pe piata de asigurari din Turcia.

In Romania, grupul AXA a preluat in 2010 pachetul majoritar de actiuni detinut de Vienna Insurance Group la compania Omniasig Life Insurance. Pe piata locala isi propune ca in urmatorii cinci ani sa se plaseze in Top 3 asiguratori de viata pe piata locala pe segmentul new business, prin dezvoltarea unei strategii de afaceri orientata in jurul pozitionarii brandului, a declarat Violeta Ciurel (foto), CEO al companiei.

Violeta Ciurel a fost numita la conducerea companiei in a doua jumatate a anului trecut.

Compania ofera persoanelor fizice si juridice o gama larga de asigurari de viata (incluzand protectie personala, economii pentru educatia copiilor sau pentru varsta pensionarii) precum si de sanatate.

Grupul francez AXA este declarata prima companie de asigurari de viata pe plan mondial, conform unui clasament bazat pe valoarea primelor nete incasate in 2009. AXA dispune de 214.000 de angajati la nivel global si 95 de milioane de clienti in 61 de tari.

Brandul AXA a fost creat in 1985 in Franta ca rezultat al fuziunii companiilor Mutuelles Unies si Drouot in 1982. Pe parcursul anilor, AXA si-a extins operatiunile in America de Nord in 1991 si in Asia incepand cu anul 1995.

La finalul anului 2010, veniturile AXA (conform IFRS) au insumat 90,9 miliarde de euro. Valoarea activelor gestionate de AXA este de 1,104 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri