Banca italiana Intesa Sanpaolo, prezenta si in Romania, va participa la rostogolirea datoriilor de stat ale Greciei si considera ca institutiile de credit ar putea ajunge la un consens privind planul Frantei de rezolta criza statului elen, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Expunerea Intesa Sanpaolo pe datoria de stat a Greciei este relativ redusa, de numai 500 milioane euro.

"Intesa va lua parte la rostogolirea datoriilor Greciei. In privinta maturitatilor din urmatorii ani, avem un rol atat de mic incat ne putem face datoria. Planul indicat de Franta, care ar putea parea complex, este foarte constructiv si cred ca se poate ajunge la un consens", a declarat directorul general al Intesa, Corrado Passera, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Milano.

Bancile franceze, cei mai mari detinatori de obligatiuni de stat grecesti, au convenit asupra unul plan pentru creditorii Greciei care presupune rostogolirea obligatiunilor care ajung la maturitate.

Planul francez reprezinta prima propunere concreta inaintata de investitorii privati pentru a ajuta Grecia sa evite intrarea in default (incapacitate de plata).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bursa de Valori Bucuresti, cea mai mare crestere din lume in 2019