Bancile vor fi obligate, de anul viitor, sa divulge informatii detaliate referitoare la remuneratiile directorilor, in vederea imbunatatirii disciplinei in sectorul financiar, a anuntat Comitetul de supraveghere bancara Basel, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Comitetul a elaborat directiva impreuna cu Consiliul pentru Stabilitate Financiara si va cere institutiilor financiare sa divulge informatii cantitative privind salariile si politicile referitoare la remuneratii, se arata intr-un raport.

Bancile vor publica totodata cel putin o data pe an informatii legate de numarul persoanelor care au primit diverse remuneratii in anul respectiv.
De asemenea, vor fi facute publice bonusurile si componentele in numerar, actiuni si optiuni ale acestora.

Comitetul Basel cere bancilor sa divulge numele si functiile membrilor in comitele de supraveghere a remuneratiilor si sa precizeze cum sunt incluse posibilele riscuri in stabilirea acestora.

Aceste masuri vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2012 si vor permite imbunatatirea disciplinei in piata, potrivit Comitetului Basel.

In urma crizei din 2007-2009, companiile din sectorul financiar au fost aspru criticate din cauza salariilor si bonusurilor mari platite directorilor, care incurajau asumarea de riscuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
"Saracii" bancheri bogati: UE le va limita bonusurile