Procurorul din New York a fost de acord cu eliberarea fostului director al Fondului Monetar International Dominique Strauss-Kahn pe propria raspundere, la o luna si jumatate de la plasarea sa in arest la dimiciliu pentru agresiuni sexuale, anunta vineri postul de televiziune Blommberg, citat de AFP.
"Procurorul este de acord cu eliberarea lui DSK pe propria raspundere", a dezvaluit televiziunea Bloomberg, care citeaza surse apropiate dosarului, precizand ca acuzatului ii va fi restituita cautiunea.

Decizia ii revine acum judecatorului Michael Obus care ar putea sa se pronunte vineri in cadrul unei audieri-surpriza la ora 11.30 (18.30 GMT) a lui Dominique Strauss-Kahn la tribunalul penal din Manhattan. Daca se va intampla astfel, cautiunea de un milion de dolari si garantia de cinci milioane de dolari fixate de judecator in cadrul plasarii in arest la domiciliu a lui Dominique Strauss-Kahn ar putea sa ii fie restituite, scrie Mediafax.

La o luna de la arestarea fostului director al FMI intr-un avion ce se pregatea sa decoleze spre Paris, New York Times a generat surpriza, joi seara, afirmand ca dosarul acuzarii este "pe punctul de a se prabusi, anchetatorii descoperind lacune majore in privinta credibilitatii" cameristei.

Potrivit cotidianului, "judecatorul Michael Obus ar trebui sa analizeze posibilitatea de a relaxa conditiile exceptionale de punere in libertate supravegheata impuse lui Strauss-Kahn dupa inculpare".

Fost favorit la alegerile prezidentiale franceze, care pledeaza nevinovat, el "ar putea fi eliberat" si i s-ar putea ridica arestul la domiciliu, "deoarece este putin probabil ca acuzatii grave sa se concretizeze impotriva lui" scrie cotidianul american. Strauss-Kahn "va avea dreptul sa calatoreasca in interiorul Statelor Unite", judecatorul pastrandu-i insa pasaportul, adauga cotidianul.

Potrivit postului de televiziune NBC, audierea nu se va referi decat la acest punct, procurorul Cyrus Vance nefiind pregatit pentru moment "sa claseze cazul".

Potrivit New York Times, care citeaza doi anchetatori, nu exista indoiala ca fostul director general al FMI a avut o relatie sexuala cu tanara camerista de origine guineeana a hotelului Sofitel din Manhattan. Dar "procurorii nu cred mare lucru din ce le-a spus reclamanta in legatura cu faptele sau cu ea insasi", potrivit cotidianului.

Intr-un e-mail adresat cotidianului, avocatul presupusei victime, Kenneth Thompson, nu a dezmintit aceste dezvaluiri. Dar a apreciat ca nimic nu schimba faptul foarte important ca Dominique Strauss-Kahn a comis o agresiune sexuala violenta intr-o camera a hotelului Sofitel".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri