Economia Greciei se va contracta cu 3,9% in acest an, inainte de a reveni pe crestere anul urmator, ca urmare a injectiilor de fonduri de la Uniunea Europeana si a reformelor de stimulare a economiei, a declarat ministrul de Finante al Greciei, Evangelos Venizelos, intr-un interviu pentru Reuters.
In primul interviu pentru presa internationala de la numirea in functie in iunie, Venizelos s-a angajat sa accelereze eforturile de a vinde companii de stat si de a reduce evaziunea fiscala, informeaza Mediafax.

"Este obligatia, speranta si obiectivul nostru: de a reveni pe crestere anul urmator. Deoarece fara crestere este imposibil sa ne indeplinim obiectivele strategice", a spus ministrul.

Declaratiile lui Venizelos survin la o zi dupa ce Parlamentul a aprobat un pachet de masuri de austeritate, necesare pentru deblocarea unei transe din ajutorul financiar extern de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Grecia are nevoie urgent de transa de 12 miliarde de euro pentru a evita falimentul.

Prioritatile ministrului sunt refromarea sistemului ineficient de taxe si lansarea unui program ambitios, care vizeaza un program de privatizare de active prin care statul vrea sa obtina 50 de miliarde de euro pana in 2015.

Venizelos a fost ales pentru a deveni ministru de Finante intr-o remaniere a guvernului la 17 iunie si l-a inlocuit pe George Papaconstantinou, care a pierdut postul dupa ce a ratat obiective cheie privind veniturile, din cauza evaziunii fiscale, si a inregistrat intarzieri in lansarea privatizarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri