Rusia a ridicat interdictia pentru exporturile de cereale, introdusa in vara anului trecut din cauza celei mai grave secete din ultimii 100 de ani, insa o revenire pe piata mondiala nu va fi usoara, afirma expertii, citati de RIA Novosti.
"Nu ne va fi usor sa revenim pe piata mondiala a cerealelor. Daca nu ar fi existat un embargou, perspectivele de export pentru sezonul 2011-2012 ar fi fost splendide. Potentialul de export este bun si il estimez la 18-20 milioane de tone, dar Rusia nu va reusi, probabil, sa livreze la extern o astfel de cantitate, deoarece embargoul ne-a impins cu 8-9 ani in urma in termeni comerciali", a afirmat Arkadi Zlocevski, presedinte al Uniunii Rusesti a Cerealelor, citat de Mediafax.

Piata mondiala a reactionat la stoparea exporturilor de catre Rusia prin majorarea preturilor, in timp ce statele importatoare au inceput sa caute furnizori alternativi.

Absenta Rusiei de pe piata mondiala nu a condus la un deficit de cereale, dar cota de piata a producatorilor rusi a fost preluata de alti exportatori. Dupa ridicarea embargoului la export, Rusia trebuie sa-si recastige pozitia, noteaza RIA Novosti.

Inainte de interzicerea exporturilor, Rusia se afla intre primii patru furnizori, alaturi de SUA, Canada si Uniunea Europeana, cu livrari la extern de peste 20 de milioane de tone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri