Loteria nationala spaniola vrea sa faca o oferta publica initiala prin care sa vanda 30% din actiuni, pentru 7 miliarde de euro, aceasta urmand sa fie, daca va avea loc, cea mai mare tranzactie de acest tip din istoria Spaniei, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Sociedad Estatal Loterias y Apuestas del Estado a mandatat patru banci, Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan Chase si UBS, ca aranjori ai vanzarii, au declarat doua surse apropiate situatiei.

Sursele cred ca listarea, asteptata sa aiba loc in noiembrie, ar putea evalua compania la pana la 21 de miliarde de euro.

Daca vanzarea se va concretiza, ar fi cea mai mare oferta publica initiala din istoria Spaniei, potrivit datelor Bloomberg.

Criza datoriilor suverane din Grecia si pana in Portugalia a redus interesul investitorilor pentru oferte publice initiale, astfel incat in Europa de Vest au fost amanate in acest an cel putin 21 de tranzactii de acest tip, cele mai multe din 2006.

"Nu este inca nimic oficial. Un anunt ar putea avea loc in urmatoarele zile", a declarat Juan Serrano, purtator de cuvant din Madrid al Loterias.

Telefonica, cea mai mare companie de telefonie din Spania, a anuntat luna trecuta vanzarea unor actiuni la divizia Atento Inversiones & Teleservicios SAU, pentru 745 milioane euro.

Bancile spaniole vor pe de alta parte sa isi consolideze capitalul prin vanzarea de titluri. Bankia, formata din fuziunea a sapte banci de economii, intre care Caja Madid, vrea sa obtina astfel 4,2 miliarde de euro.

Banca Civica, constituita prin combinarea altor patru banci de economii, vrea sa obtina 844 milioane euro.

Actiunile ambelor banci vor intra la tranzactionare pe 20 iulie, la Madrid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri