Salariul noului sef FMI, mai mare decat al lui Strauss-Kahn

Christine Lagarde, noul director general al Fondului Monetar International (FMI), va avea un salariu anual net de 468.000 dolari, mai mare decat cel primit la preluarea postului de precedentul sef, Dominique Strauss-Kahn, insa FMI ii impune noului director standarde de comportament mai ridicate, scrie Mediafax.

Strauss-Kahn a primit un salariu anual net de 421.000 de dolari la preluarea functiei de director general, la sfarsitul anului 2007.

Christine Lagarde a fost aleasa pentru un mandat de cinci ani, incepand de marti, fiind prima femeie la conducerea FMI.

Totodata, alocatia neta anuala pentru cheltuieli va fi de aproape 84.000 de dolari pentru Lagarde, a anuntat, marti, Fondul, comparativ cu 75.000 dolari in cazul lui Dominique Strauss-Kahn. Directorul general al FMI nu trebuie sa justifice modul in care cheltuieste alocatia anuala, aceasta fiind destinata asigurarii unui standard de viata adecvat pozitiei de reprezentant al institutiei.

Potrivit comunicatului care anunta investirea noului director general, Lagarde trebuie "sa respecte cele mai inalte standarde de comportamnet etic si sa faca tot posibilul pentru a evita chiar si aparenta unui comportament impropriu".

La momentul preluarii postului de catre Strauss-Kahn, Fondul ii cerea acestuia sa "respecte standardele de comportament aplicabile angajatilor FMI".

Lagarde a fost desemnata director general dupa ce postul a devenit vacant la mijlocul lunii mai, ca urmare a demisiei lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzatii de viol, respinse de fostul oficial.

Nou sef la FMI: Ce o asteapta pe Christine Lagarde


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri