Spania si Italia se confrunta cu un risc semnificativ de a pierde accesul pe pietele financiare internationale, daca nu aplica masuri de austeritate, a declarat economismul Nouriel Roubini, cofondator al Roubini Global Economics, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
"Indiferent de ce se intampla in Grecia, aceste tari trebuie sa faca ceea ce trebuie, altfel vor pierde accesul pe piete", a afirmat Roubini intr-un interviu pentru televiziunea Bloomberg acordat la Aspen.

Spania este prea mare pentru a a da gres si prea mare pentru a fi sustinuta financiar, a spus Roubini.

El a declarat totodata ca Banca Centrala Europeana (BCE) face o greseala prin majorarea dobanzilor prea mult si prea curand.

Dobanzile mai mari vor face euro mai puternic, datele privind cresterea economica se vor inrautati, ca si competitivitatea, ceea ce va majora costurile fiscale si problemele bancare, considera economistul.

Cea mai mare parte a economiilor din zona euro se contracta, cum sunt cele periferice, in timp ce avansul la nivel mondial va fi mai lent in al doilea semestru si se va simti ca o recesiune, a adaugat Roubini.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri