Directorul Standard & Poor's pentru Germania, Torsten Hinrichs, a respins criticile ca agentia de rating este prea dura in privinta implicarii sectorului privat in cel de-al doilea pachet de finantare externa al Greciei, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Acuzatiile sunt complet inventate si sunt incorecte factual. Ori sunt bazate pe ignoranta, ori sunt comentarii motivate politic care neglijeaza realitatea", a declarat el intr-un interviu acordat unui post de radio austriac.

Printre cele mai puternice voci care au lansat astfel de acuzatii se numara Ewald Nowotny, membru in Consiliul Guvernator al Bancii Centrale Europene, care a declarat marti ca agentiile de rating par sa aplice un dublu standard in judecarea situatiei din Grecia.

S&P a avertizat luni ca rostogolirea datoriilor Greciei in conformitate cu planurile propuse de Franta ar declansa declararea incapacitatii de plata (default) a statului elen.

Intrebat de ce S&P nu a asteptat detaliile finale ale planurilor inainte de a anunta ca rostogolirea obligatiunilor elene ar conduce la default, Hinrichs a nuantat comentariile agentiei, dar nu a dat inapoi.

"Nu am respins practic planurile, ci am comentat cum ar reactiona Standard & Poor's din perspectiva situatiei curente si in baza informatiilor disponibile in prezent. Este un comentariu pur ipotetic deoarece, asa cum ati spus, planul final nu a fost inca adoptat", a afirmat el.

Noul pachet de bailout al Greciei include participarea investitorilor privati, care vor rostogoli voluntar obligatiunile statului elen ajunse la scadenta pana in 2014 in noi titluri cu maturitati mai lungi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Număr record de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în SUA
Setari Cookie-uri