Board-ul Fondului Monetar International (FMI) se va reuni vineri pentru a discuta despre viitoarea transa de imprumut destinata Greciei, a declarat miercuri noul director general al institutiei, Christine Lagarde, transmite Reuters, citat de Mediafax.
"Este programata a intalnire a board-ului FMI pentru vineri, la care vom analiza al patrulea raport de evaluare si eventuala furnizare a celei de-a cincea transe de imprumut", a spus Lagarde.

Ministrii de Finante din zona euro au aprobat deja, la sfarsitul saptamanii trecute, furnizarea Greciei a urmatoarei transe, de 12 miliarde de euro, din pachetul de sprijin financiar de 110 miliarde de euro convenit anul trecut. Daca si FMI isi va da acordul, finantarea ar urma sa fie furnizata pana pe 15 iulie.

Deblocarea transei va permite Greciei sa evite pericolul imediat al unui default (incapacitate de plata), dar tara are nevoie de un al doilea program de finantare, a carui valoare este estimata tot la 110 miliarde de euro.

In privinta economiei mondiale, Lagarde a aratat ca aceasta iese din criza financiara dar redresarea este in continuare dezachilibrata.

"Cand ne uitam la estimarile de crestere economica pentru 2011 si 2012, este clar ca are loc o revenire, lucrurile se imbunatatesc comparativ cu situatia din 2009, cand a avut loc varful crizei", a afirmat fostul ministru de Finante francez in prima sa conferinta de presa in calitate de sef al FMI.

Ea a adaugat ca ritmul de crestere continua sa fie dezechilibrat, avansul din economiile emergente fiind mult mai rapid decat cel din tarile dezvoltate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri