Congresul Statelor Unite joaca "un joc prostesc de ruleta ruseasca" prin amenintarile ca nu va majora plafonul de indatorare al SUA, in contextul discutiilor pentru reducerea deficitului bugetar, a afirmat miliardarul Warren Buffett, citat de postul american de televiziune CNBC.

Guvernul american a atins, in luna mai, pragul maxim al indatorarii, de 14.300 de miliarde de dolari, iar Trezoreria a autorizat masuri extraordinare, care permit guvernului sa se poata imprumuta pana pe 2 august. Dupa aceasta data, guvernul nu va mai avea dreptul sa se imprumute si nu isi va putea onora obligatiile, inclusiv serviciul datoriilor, anunta Mediafax.

Intr-un interviu online, Buffet a avertizat ca vor exista "perturbari enorme" daca nu se ajunge la un acord intre politicieni pentru cresterea limitei datoriei statului.

Datoriile SUA vor fi platite pana la urma, iar Congresul ar trebui sa trateze o astfel de chestiune cu "maturitate", a spus Buffet.
In opinia lui Buffet, SUA nu ar trebui sa ia astfel de decizii cruciale "sub amenintarea armei".

Companiile americane ar putea contribui la impiedicarea intrarii in incapacitate plata a SUA prin plata anticipata a taxelor pentru trimestrul al treilea. Compania condusa de Buffet, Berkshire Hathaway, ar putea plati anticipat taxe de trei miliarde de dolari Trezoreriei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri